Gratis Levering vanaf €95
Tevredenheidsgarantie
Levering binnen 3 werkdagen
Barbecue start service

Tarte tatin op de BBQ

  • Geplaatst op
  • Door Angelicious Pitbitch
  • 0
Tarte tatin op de BBQ

Een overheerlijk recept om duimen, vingers en zelfs het bord van af te likken.

Een tijdje geleden experimenteerde Renaat, onze dessertspecialist, met een recept voor tarte tatin op de BBQ. Het recept staat nu op punt en werd ondertussen al enthousiast onthaald tijdens een aantal van onze caterings. Dus hoog tijd om het te delen met jullie!

 

Benodigdheden voor 6 pers.:

 

1 vel bladerdeeg

2 appels

roomboter

suiker

Ahornstroop

Ronde aluminium wegwerpbakvormpjes met een diameter van ± 10,5 cm

 

Bereiding:

 

Schil de appel. Verwijder het klokhuis. Snij de appels in heel fijne schijfjes. Gebruik bij voorkeur een mandoline. Snij in twee.

 

Voorzie de bodem van de vorm met ahornstroop en bestrooi met een weinig suiker. Leg hierop een schijfje boter. Maak dan geschrankte laagjes met de appelschijfjes van een kwart appel. Bovenop de appelschijfjes leg je een schijfje boter en bestrooi met een weinig suiker.

 

Leg een vormpje met de grootste kant op het bladerdeeg en snij de vorm uit. Prik het bladerdeeg in. Druk het velletje bladerdeeg zachtjes aan op het gevulde bakje. Plaats tot gebruik in de ijskast.

 

Breng je Kamado of gesloten BBQ op 180°C en laat 25 à 30 min. indirect bakken.

 

Tip: leg wat kersenhout (rookchips of chunks) op de kolen voor een extra subtiele smaak.

 

Als de tarte tatin klaar is dan leg je het bakje omgekeerd op het bord en duw je het taartje er voorzichtig uit met de lange kant van een vork of lepel. Opgepast want het bakje zal heet zijn.

 

Serveertip: Serveer de tarte tatin met een overheerlijk bolletje ijs en eventueel een beetje karamelstroop.

 

En daarna is het lekker genieten van een overheerlijk dessert! En voor ons is het zeker toegelaten om ook het bord af te likken ;-)

 

Have a delicious summer!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Powered by Lightspeed